Dospievanie ženy


Byť ženou nie je vôbec jednoduché. Ak sme malé dievčatá, nepociťujeme toľko starostí, ktoré na nás chystá sám život. Keď vyrastieme, zrazu to začíname pociťovať veľmi intenzívne. Obdobie dvanástich rokov dievčaťa sa spája s menštruáciou. Je to náročné obdobie, kedy sa z malého dievčatka stáva postupne žena. Už má svoje každomesačné povinnosti, ktoré musí riešiť a musí na ne myslieť. menštruačným obdobím si bude prechádzať celý svoj život. Je dobré, ak má dievča vo veku dvanástich rokov menštruáciu. Vtedy vie, že to tak má byť. Neskôr príde obdobie, kedy sa z dievčaťa stane žena. Dospeje.

dievča

To hraničí už s tým, že si sama určuje trend v obliekaní. Obliekanie a móda pre dievča veľa znamená a rada si pozerá rôzne módne katalógy. Oblečenie si kupuje sama podľa toho, čo je aktuálne in a čo sa jej páči. Aj pohľad rovesníčok či spolužiačok ju veľmi zaujíma. Samostatné nakupovanie je pre dievčatá veľkou vášňou. Vyberajú si rôzne trendy v obliekaní a hľadajú svoj štýl. Toto oblečenie potom veľmi rady nosia do školy alebo len tak von, keď idú s ostatnými priateľmi. Obliekanie je dôsledok toho, že dievčatá dospievajú. Už chcú pociťovať to, že nepotrebujú pomoc od svojej mamy. Zvládnu to všetko samy. Máte aj vy doma dospievajúce dievča? Niektoré majú všelijakú povahu, ktorá hraničí aj s drzosťou alebo s neprimeraným správaním sa ku svojim rodičom.

žena

Potom prichádza obdobie, kedy sa dievča zvykne začať maľovať. Líčenie je sprevádzané tým, že chce byť dospelejšou. Dospievanie je však pomalé a každé dievča by si malo uvedomiť, že make-upom sa nestane dospelejšou. Dospelá žena sa vie správať. Správanie dievčaťa by malo byť slušné a primerané k jej veku. Dievčatá sa veľmi maľujú. Na tvár si nanášajú veľké vrstvy make-upu, čo pre ich mladučkú pleť nie je vôbec vhodné. To by ste svojmu dieťaťu nemali nikdy dovoliť. Povedzte dcérke, že by mala obmedziť maľovanie a líčenie. Výrazný make-up žiadnemu dievčaťu nepristane.

0 komentářů: „Dospievanie ženy“