Politika nič nerieši


Niekedy je politika a politické dianie v parlamente veľmi otravné. Neustále vidíte samých politikov v luxusných oblekoch v televízii ako sa predbiehajú, aby upútali pozornosť čo najviac ľudí a obyvateľov danej konkrétnej krajiny. Naozaj chcú, aby sme sa mali v živote v našej krajine omnoho lepšie? Štát preferuje dobro pre svojich obyvateľov len naoko. Myslíte si, že sa niečo bude diať, keď pôjdete voliť? Určite sa nič vážneho nestane, aj keď voliť nepôjdete.´Politikov je vo vláde stále viac a viac a nám to začína liezť na nervy. Prečo dostávajú tak vysoké platy za to, že tam nič nerobia? Politici sú veľmi dobre platenými ľuďmi a majú veľmi veľa rôznych luxusných nehnuteľností alebo sa vyvážajú na pridrahých luxusných autách.

politik

Mnohí majú osobných šoférov, ktorí sú im kedykoľvek k dispozícii. Čo však naozaj robia pre ľudí? Nič poriadneho nevidím. Skôr sa ľuďom odcudzujú. Ľudia im neveria a neveria im sľubom. Nikdy sa ich sľuby nenaplnia. Pred voľbami mnohé veci sľubujú, no keď ich ľudia zvolia, nič sa nedeje. Mnohí ľudia už práve aj kvôli tomu nechodia na voľby. Aj keď by to mala byť občianska povinnosť. Právo voliť má každý jeden obyvateľ daného štátu. Avšak vidíme to neustále, že je čoraz nižšia účasť obyvateľov na voľbách.

voľby

Je to katastrofálne, ale je to zrkadlom toho, ako na nás ľudí vplývajú samotní politici a celková vláda či parlament. Aj vy neradi chodíte na voľby? Voliť by ste mali, aby sme sa mali v živote lepšie. Ak nebudete voliť, nemá sa náš štát kde posunúť. Voľby majú určite význam, aj keď sa nám to nezdá. Politické relácie sa pretrhávajú, kto pozve akého politika. Ja keď vidím v televízore politickú reláciu, okamžite prepínam program. Nebaví ma pozerať sa na politikov ako rozoberajú to isté dokola. Vás by to bavilo? Radšej si pozriem nejaký zaujímavý film alebo seriál. Politické diskusie sú na každom kanály, takže niekedy je problém nájsť niečo vhodné, čo by sa dalo aj pozerať.

0 komentářů: „Politika nič nerieši“