Prečo by vás mohlo zaujať sklenené zábradlie?


Ak dnes kupujeme nejaký doplnok pre náš interiér alebo exteriér, dosť veľký význam kladieme aj tomu, aby mal pekný dizajn. Aby bol niečím, čo naše priestory skrášli a vôbec nie pošpatí. Teda niečo, čo by tam ideálne zapasovalo aj po tej vizuálnej stránke. Vlastne niekedy ani nestačí aby to „len“ zapasovalo, vlastne od takéhoto prvku požadujeme, aby konkrétny priestor viditeľne inovoval a zmodernizoval.

A keď takýto prvok objavíme a následne ho kúpime, je priam ideálne, ak spája tieto tri vlastnosti: funkčné využite+ praktické vlastnosti + moderný dizajn. A toto je dôvod, prečo v súčasnosti stále viac ľudí zaujíma sklenené zábradlie cena. Tak, ako aj iné prvky zo skla, ide o štýlové a veľmi estetické prevedenie, za ktoré si v prípade potreby neváhame trochu doplatiť.

nevesta na schodoch

V prípade sklenených zábradlí následne získame doplnok na naše schody, ktorý má za 1.) funkčné využitie, za 2.) praktické vlastnosti a za 3.) to je dizajn, ktorý je v tomto prípade jasnou dominantnou, silnou stránkou a v mnohých situáciách asi hlavným dôvodom k ich kúpe. S takýmto doplnkom máme potrebnú súčasť pre každého schodisko, no zároveň s ním viditeľne inovujeme a spestríme daný priestor, schodisko bude pôsobiť ako niečo úplne nové, oveľa atraktívnejšie.

To nás zároveň vedie k úvahe, aké nápadité a štýlové by mohlo byť takéto spojenie skleneného zábradlia napríklad s dreveným schodiskom, ale samozrejme aj s iným typom schodov. Okrem toho môže ísť o vhodné riešenie pre tých, ktorým učarovali sklenené schody, ale len z vizuálneho hľadiska. Vlastne podobný efekt môžu dosiahnuť práve s umiestnením skleneného zábradlia.

schody vedúce hore

Sklo má svoje originálne vlastnosti.

  • Prepúšťa svetlo, opticky zväčšuje a poskytuje akúsi ľahkosť. Presvetlené a ľahko pôsobiace priestory, teda pravý opak tých, čo pôsobia tmavým až ťažkým dojmom.

0 komentářů: „Prečo by vás mohlo zaujať sklenené zábradlie?“