Trendy v interiérovom dizajne


Za posledné roky sa menili nielen trendy v móde ale aj dizajne. Novinky sa tešia čoraz vyššej obľube a architekti, rovnako ako dizajnéri siahajú po kameni. Pokým v dávnejších časoch sa kameň využíval pri stavbách ako základný materiál, nahradili ho nové lepšie materiály. Dnes sa trend kameňa vracia doslova vo veľkom štýle. Nielen ako základný stavebný prvok. Svoje uplatnenie si našiel ako dizajnérsky kúsok so širokospektrálnym využitím. Oživenie interiéru nebolo nikdy tak nápadité ako dnes. Chcete svojim návštevníkom vyraziť dych po vstupe do priestorov? Zvoľte si trendové riešenia a kombinácie materiálov, ktoré upútajú každé oko.

kameň v domácnosti

Nádhernou kombináciou je kombinácia kameňa a dreva. Pôsobí to síce staromódne, ale opak je pravdou. Najmodernejšie metódy spracovania kameňa, zapracovania osvetlenia a kombinácia s hrubou silou prírody vie doslova vyraziť dych. Kameň je odolný a trvácny. Jeho prevedenie nespadá už iba na okruh mramoru a žuly. Nové trendy dávajú priestor aj iným druhom kameňov ako je napríklad ónyx. Ten vďaka správnemu podsvieteniu vytvára nádherné obrazce plné hĺbky a štruktúr. Priestor pôsobí luxusnejšie a noblesnejšie. Okrem klasických druhov kameňov nájdeme aj krásne kúsky z umelého kameňa. Tie sú cenovo dostupnejšie avšak nestrácajú na efektnosti a schopnosti upútať svojou krásou. Okrem estetickej stránky je kameň aj prvkom úžitkovým. Možnosti jeho použitia sú rôzne. Od obkladových panelov na steny, zásteny v kuchyni či obklady exteriérov je vhodný aj na výrobu pracovných dosiek či podlahových krytín.

exteriér

Nie je nič zvláštne, vidieť na trhu doplnky vo forme stolov, pultov či umývadiel. Jednoducho si dizajnéri pri tvorení estetiky a ladnosti vzali krídla. Možností sú stovky a vždy je výsledok úžasný. Nebojte sa preto pri zariaďovaní vašich firemných priestorov či priestorov domácnosti siahnuť aj po nevšedných riešeniach. Tieto môžu byť rovnako kvalitné ako estetické. Okrem trvácnosti je kameň zároveň úchvatný rovnako ako plný čistých línií. Ak ale čakáte jednoduchšiu údržbu, lacnejšiu cenu pri obstaraní a manipulácii, odporúčame využiť variácie umelého kameňa. Ten je rovnako estetický a vytvára nádherné reliéfy a scenérie. Na vás bude už iba kombinácia s jednoduchými doplnkami a dekoráciami, ktoré vykúzlia neopakovateľné čaro vašej osobnosti.

0 komentářů: „Trendy v interiérovom dizajne“