Hrozby v škole


Škola má poskytovať deťom vzdelanie, ale aj bezpečnosť. Mnohé školy nie sú vybavené bezpečnostným kamerovým systémom. Práve kamery by boli veľmi užitočné k tomu, aby sme sa vyhli rôznym problémom. Deti si len tak behajú po školskom areáli a niekedy pani učiteľky nevidia, kde dieťa zabehne. To môže byť veľmi nebezpečné v tom prípade, ak je školský areál otvorený aj pre verejnosť. Len tak cudzí človek môže vziať vaše dieťa bez toho, aby si to niekto všimol. Bezpečnostné kamery by to však mohli zachytiť a chytiť človeka, ktorý vám vzal vaše dieťa. Takéto prípady sa môžu stať, ale aj nemusia. Je to o tom, ako je objekt chránený.

žiaci

V škole sa tak isto môže stať, že dieťaťu sa odcudzie jeho veci. Mnoho budov nie je v škole zamknutých počas vyučovania. To je veľmi nebezpečné, ak majú deti na chodbách napríklad rôzne oblečenie vo forme búnd, topánok alebo rôznych vrecúšok na telesnú výchovu. Chodba nie je strážená a tak sa veľmi ľahko môžu veci stratiť alebo ich môže vziať nejaký cudzí človek, ktorý ani nemá dieťa, ktoré by navštevovalo konkrétnu základnú školu. V škole by sa deti mali cítiť bezpečne. Je to vhodné prostredie práve pre deti? Bezpečnosť je na bode mrazu. Ako sa deti majú učiť a vzdelávať, keď im niečo hrozí?

dieťa v škole

Ďalšie prípady sú tu s ohlasovaním bômb v školách. Veľakrát je v správach hovorené, že na školách sa vyskytla bomba. Nahlásenie bomby je však trestné a nemalo by sa zneužívať. Žiaci sú potom vystrašení a nechcú chodiť do školy. To je veľmi nebezpečné, nakoľko potom dieťa má panický strach a zhoršia sa mu veľmi známky. Takéto negatívne činnosti v školách môžu ovplyvniť celkové vzdelávanie detí. Rodičia sa niekedy boja poslať svoje dieťa do školy, pretože nevedia, čo ich dieťa v škole postretne. Obávajú sa najhoršieho. Deti by sa v škole mali predovšetkým bezpečne vzdelávať a učiť.

0 komentářů: „Hrozby v škole“