Školské aktivity


Každé dieťa si zaslúži pozornosť rodičov. Starosť prichádza pri nástupe na základnú školu. Základná škola je povinná pre všetky deti. V prvom ročníku by ste mali venovať svojmu dieťaťu veľmi veľa času. Pravidelne si s ním čítajte, učte ho abecedu, ale aj to, čo preberajú v škole. Musíte vedieť, čo sa vaše dieťatko práve učí v prvom ročníku. Prvý ročník je pre dieťatko kľúčový. Tam zistí, čo je to základná škola. Je tam úplne iný režim oproti materskej škole a dieťatko si na to musí len zvyknúť. Aj vám bolo za ťažko nechať dieťatko v základnej škole prvé týždne?

deti

Prežívanie strachu, či to práve vaše dieťatko zvládne je na nevydržanie. No, vášmu dieťatku je v škole dobre. Má tam rôzne nové veci, na ktoré si postupne zvyká. Aj vy ste prihlásili svoje dieťatko na obedy v škole a aj do školského klubu? Školský klub je tiež veľmi dobrým riešením, ak vaša pracovná doba končí v zamestnaní až v poobedňajších hodinách. Práve v školskom klube má dieťatko veľa aktivít, ktoré by doma nemohlo vykonávať. V školskom klube si deti robia domáce úlohy alebo sa hrajú. Môžu sa hrať priamo v školskej triede alebo aj na ihrisku pri škole. Pani vychovávateľky ich majú na dozore.

malé deti

Dozerajú na to, aby si deti neublížili a nezranili sa popri hraní. Niektoré školy ponúkajú aj rôzne krúžky, na ktoré svoje dieťatko môžete prihlásiť. Je to napríklad krúžok, ktorý sa venuje slovenskému jazyku alebo matematike, či dokonca aj počítačový krúžok. Rôzne krúžky sú tvorivého charakteru. Pre malé deti je tvorivý krúžok veľmi praktickým riešením, kde sa môže všeličo naučiť. Deti však dochádzajú aj k takému riešeniu, že nechcú chodiť na žiadny krúžok. Možno majú radi iné typy aktivít, ktoré im škola neposkytuje. Ak vaše dieťa rado hrá futbal, musíte ho prihlásiť do nejakého futbalového krúžku, ktorý sa vykonáva mimo základnej školy. To už si musíte zvážiť, pretože za takéto krúžky mimo základnej školy sa platí. Peniaze potrebujete aj na iné dôležitejšie veci a rôzne potreby pre vaše dieťa. Avšak aktivity deti potrebujú.

0 komentářů: „Školské aktivity“